Klik op de animaties voor een omschrijving.
Fotografie Frank Viergever

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Joop zoekt Ans
Elf jaar getrouwd, een huis, drie kinderen en een hond. Je ziet Joop altijd alleen. Ver achter hem zeulen Ans en de kinderen op zoek naar koopjes. Hij praat met hen door te roepen en iedereen is daar getuige van. Misschien een beetje genant maar Joop is nu eenmaal een open boek. Punt uit.

Terug naar boven
 
 
 
 

 


 
 

De eenmansfanfare
Op geen enkel concours behalen ze de eerste prijs. Daarom moeten de leden van de fanfare oefenen. De meesten doen dat thuis maar eentje oefent overal: op straat, in een café of op een festival. Zo zoetjes aan wordt hij meer gevraagd dan de hele fanfare, terwijl hij alleen maar aan het oefenen is.

Terug naar boven
 
 
 
 

 


 

Das rundvartbot
Kapitein Von Dijke geeft een rondleiding door uw stad of dorp in het Nederlands, Frans Engels en Duits dat volgens hem perfect is (zie Rundvartbot). Met uniform en boot stopt hij soms om etwas zu consumieren, consjume kelke sjose, to have a snak oder su fotografieren. Aurevoir, tsjuss en tot ziens.

Terug naar boven
 
 
 
 

 


 

Het GSMetje
Hij gaat ervoor, snelle jongen als hij is! Laat op stap, de kids thuis, het vrouwtje ook en veel babbels. Vooral in zijn GSMetje. In stille hoekjes maar toch duidelijk hoorbaar voor iedereen, praat hij alles recht wat krom is.

Terug naar boven
 
 
 
 

 


 
 

De dronken ober
Oberen doet hij nauwelijks meer, drinken wel en vertellen over zijn dochter. Er zal wel een reden zijn waarom hij zoveel drinkt maar op een feest praat hij daar liever niet over.

Terug naar boven
 
 
 
 

 


 
 

Het scheren
Omdat hij altijd te laat uit bed komt, moet Leopold zich buiten scheren, op weg naar zijn werk. Alles wat blinkt en glimt dient als scheerspiegel. Het lawaai dat het scheerapparaat maakt doet iedereen schrikken. Dat verbaast hem erg.

Terug naar boven
 
 
 
 

 


 
 

De kinderwagen
Zijn vrouw zit in Frankrijk met een vriend. De scheiding zat er al lang in. Zij kreeg de inboedel, hij hun dochter Babette. Samen verwerken ze het verdriet en bouwen ze aan een nieuwe toekomst. De vader is Lex Maes, het kind is een casetterecorder en samen vormen ze een prima act.

Terug naar boven
 
 
 
 

 


 
 

De vrijgezel
De vrijgezel zoekt een vrouw. Hij weet al hoe ze moet heten, dat ze de tango moet kunnen dansen en hoe ze eruit moet zien. Hij heeft haar al helemaal ingevuld. Daarom blijft hij zijn leven lang vrijgezel tenzij......maar ja, dan bestaat deze animatie ook niet meer.

Terug naar boven
 
 
 
 

 


 
 

Het museum
Het museum bestaat uit een wand van twee meter hoog, drie meter breed, een suppoost en dertien schilderijen van een huilend kind. De oppasser zorgt voor orde, netheid en tissues. Zijn eigen emoties is hij niet de baas, daarom gaat de rondleiding niet door.

Terug naar boven
 
 
 
 

 


 
 

Gezichtscontrole
Als iemand op de foto lijkt mag hij van zijn baas naar huis. Daarom  controleert hij nog steeds bij in- en uitgangen. Voor uw veiligheid en die van de hele wereld.

Terug naar boven